Zwanger.... Jippie! of Help?

Mogelijk probeer je nu al een tijdje om zwanger te raken of misschien is de zwangerschap totaal onverwachts.

 

Wanneer je zwanger bent, komt er ongetwijfeld het moment dat je je realiseert dat je aan het veranderen is. Ben ik nu blij of voel ik ook wel angst?

 

Je wordt moeder....dit alles kan veel zorgen geven,  maar ook zoveel vragen, die vaak onvoldoende serieus genomen worden door de buitenwereld.

Je bent zwanger, klaar! Het is een 'gezonde ziekte'  zeggen ze altijd.

 

Echter, het is bewezen dat de emotionele toestand van de moeder bepalend is voor de verdere ontwikkeling (mentaal én fysiek) van de baby.

 

Ook kan een zwangerschap bepaalde onbewuste emoties van je eigen zwangerschap triggeren of naar boven brengen. Hierdoor kun je je ook anders gaan voelen. De zwangerschap wil je iets duidelijk maken!

 

Goed om hier tijdig bij stil te staan en bewust van te worden en je af te vragen wat je nodig hebt?

Graag help ik je daarmee.

Juist om alle blokkades met betrekking tot de komst van de baby (het liefst vooraf aan de geboorte) behandeld te hebben.


Angst

Een zwangerschap kan veel zorgen geven:

Groeit de baby wel goed? Zal het gezond zijn?

Hoe moet dat straks met mijn werk? Komt het financieel wel goed? Zal ik wel een goede moeder zijn?

Is mijn relatie er klaar voor om vader en moeder te worden?

 

Zoveel vragen, die vaak onvoldoende serieus genomen worden. Je bent zwanger, klaar!

 

Wanneer je zwanger bent, wordt de focus gelegd op de controle van de verloskundige of de gynaecoloog en de fysieke ontwikkeling van je kindje. De insteek is gebaseerd op angst: controle om te voorkomen dat er iets misgaat.Hier wil ik verandering in brengen.

 

Deze controle zijn héél belangrijk en moeten zeker plaatsvinden. Maar ik wil daarnaast ook de mogelijkheid bieden om je kindje ontspannen en in vertrouwen te mogen ontvangen op deze wereld.

Ontspanning

Een ontspannen moeder maakt dat het kindje ook ontspannen is. Dit bevorderd de hechting waardoor het minder last van prikkels heeft.

 

Het feit dat er momenteel steeds meer kinderen het label ADHD/Autisme/PDD-NOS hebben, komt volgens mij door de stress die hij of zij uit de omgeving ontvangt. Het opvangen en verwerken van die prikkels gebeurt via de hersenen en de darmen. Hierdoor zijn er momenteel veel kinderen die erg vaak hoofdpijn en/of concentratieproblemen hebben, en problemen hebben met de darmen (buikpijn).