Geef je kindje een goede start....

 

Hoe mooi is het om tijdens de belangrijkste fase in jou of jullie leven, ik samen met jullie meeloop en kijk wat er mogelijk aan (on)bewuste emoties nodig zijn om los te laten, zodat jullie écht volledig kunnen verbinden als a.s. ouders met jullie lieve baby.

 

Waarom zou je je afvragen?
Is dit nodig en waarom al vóór de geboorte van mijn kindje?

 

Een goed start wil iedereen zijn of haar kindje geven.
In deze maatschappij ga je als je zwanger bent na ongeveer 8 weken naar de Verloskundige of de Gynaecoloog. Dit is vaak fysiek gerelateerd en is een echo vaak de 1e bevestiging dat je zwanger bent. 

Om de zoveel weken is er een afspraak om je zwangerschap te volgen en bloeddruk en hartslag in de gaten te houden.

Dit is heel belangrijk, dat zeker, maar soms is er te weinig tijd voor het mentale gedeelte van de zwangerschap.

 

Hoe voel je je ? Ervaar je spanning, angsten of maak je je zorgen ? Heb je vertrouwen in jezelf al vader of moeder ? Heb je onbewust veel stress over aankomende bevalling?

 

Het is bewezen, dat emoties die je bewust of onbewust bij je draagt, dat deze effect  kunnen hebben op je ongeboren kindje of later als ze ouder zijn.

 

Ikzelf heb dit persoonlijk ervaren bij mijn zoon van 10 maanden.

Hij spiegelde mij een onbewuste emotie van boosheid (naar mezelf) en strengheid, waardoor mijn zoontje (nog een baby) mij ging afwijzen. Hij voelde dit.

En hij wilde deze moeder niet! Hij wou mij voelen en vooral dat ik liever was voor mezelf, dan alleen voor anderen of voor hem (want oef.. liefde geven kon ik wel).

Mooi proces om als jonge moeder mee aan de slag te gaan en daardoor is de verbinding met mij en mij zoon super goed.

 

Als ik níet in deze spiegel gekeken had, dan was het gedrag van mijn zoontje mogelijk extreem kunnen gaan worden en een jong gefrustreerd kind met veel driftbuien geworden. 

 

Dit is mijn persoonlijke voorbeeld hoe spiegels, maar vooral onbewuste emoties werken.  Zo hebben we allemaal bewuste of onbewuste thema's liggen, wat effect kan hebben op je kindje.

 

Om hier preventief mee aan de slag te gaan en nóg dieper die verbinding met je kindje te voelen, heb ik de volgende pakketten samengesteld:

 

1. Vóór de zwangerschap;

2. Tijdens de zwangerschap;

3. Ná de zwangerschap.

 

Ik 'loop' gedurende de ongeveer 1000-dagen mee met de veranderingen en de emoties die mogelijk opspelen.

 

Hierdoor zijn jullie klaar om mentaal en emotionee (én ontspannen) een Goede Start te geven aan jullie kindje.